Virtuve: Krāsnī cepti kartupeļi

Vēlviens must-have manā virtuvē nākotnē – elektriskā cepeškrāsns. Man Rīgā cepeškrāsns ir iebūvēta kaut kādā vecā gāzes plītī, ir netīra un darbojas ar gāzi, tāpēc nemaz neesmu mēģinājis to slēgt iekšā. Toties šonedēļ es biju aizbraucis uz Liepāju pie vecākiem, viņiem ir elektriskā. Tāpēc nolēmu pamēģināt kaut ko izcept. Nekādās receptēs neskatoties, aizbraucu uz veikalu, nopirku produktus, kas likās kopā ejoši un devos mājās eksperimentēt.

Biju redzējis, ka dažos Rīgas restorānos/kafejnīcās pasniedz folijā ceptus kartupeļus ar dažādām piedevām. Tā kā nekas sarežģīts tas nelikās, nolēmu tādus pagatavot. Uzreiz pabrīdināšu, ka produktu proporcijas un cepšanas laiki ir ļoti aptuveni. Es parasti neko nesveru, gatavoju tā – pēc izjūtas. Domāju, ka pēc bildēm var saprast, kas un kā.

Produkti: (3 porcijām)

*Kartupeļi (mani bija neliela izmēra, tāpēc ņēmu 12 gab.)

*2 burkāni

*1/2 sarkanās paprikas (vidēja izmēra)

*250g šķiņķis (kāds nu labāk garšo)

*Siers (tik daudz, lai sarīvēts nosegtu kartupeļus)

*Saldais krējums (uz 3 porcijām aizies kāda 1/3 paciņas)

*Mazliet sviesta

*Ķiploki

Vēl vajag alumīnija foliju.

Gatavošana:

Sasmērē cepeškrāsns pannu ar kādu taukvielu. Nomizo, sagriež kartupeļus, saliek no folijas izgatavotos trauciņos kā bildē. Foliju ieteicams likt divās kārtās, jo tā, kas nopērkama veikalos, ir ļoti plāna.

Kartupeļiem virsū uzliek nedaudz sviesta. Ar nazi sviestu var sagriezt plānās šķēlītēs, lai tas tiek uz iespējami vairāk kartupeļiem. Var arī kādu garšvielu – man pie kartupeļiem ļoti garšo karijs, bet nevajag pārspīlēt, mēs gribam visu iespējami dabiski. Kad tiktāl viss gatavs, foliju var nedaudz aizlocīt ciet. Ņem ķiplokus un nogriež tiem augšu, apmēram 1/4 no ķiploka, liekam visu uz pannas un pannu – cepeškrāsnī, 200 grādos.

Kamēr viss cepas, sagriežam pārējos produktus – šķiņķi, burkānus un papriku, sajaucam tos kopā, atsevišķā traukā sarīvējam sieru. Kad kartupeļi šķiet pietiekami pacepušies (kādas 20-30 minūtes, atkarībā no lieluma), sagrieztos produktus liekam virsū kartupeļiem. Kartupeļiem pat nav jābūt pilnīgi gataviem, vienkārši tie ir lielāki nekā pārējais, cepas ilgāk, tāpēc tos likām pirmos.

Šādi cepts ķiploks būs mīksts un nebūs tik stiprs kā svaigs. Sanāk labs piekožamais pie gaļas ēdieniem.

Cepam visu vēl kādas 10 minūtes, pēc tam liekam virsū sarīvēto sieru un mazliet saldā krējuma.

Cepam tik ilgi, kamēr siers ir izkusis, var pat ilgāk, atkarībā no tā, cik gatavs viss liekas. Var uzbērt vēl kādu zaļo garšvielu – baziliku, dilles, oregano, kas nu kuram labāk patīk.

Visbeidzot, liekam visu kādā šķīvī, atveram savu mīļāko aliņu un ķeramies klāt. 🙂

_________________

Par godu šim rakstiņam es blogam izveidoju jaunu kategoriju – Virtuve. Man prātā ir iekrājušās dažas šādas improvizētās receptes, kas nekur nav pierakstītas, tāpēc nākošreiz, kad kaut ko ievērības cienīgu gatavošu, noteikti dokumentēšu un padalīšos.

Lai labi garšo!

Advertisements

About Jeegers

V.I.P.
Šis ieraksts tika publicēts Virtuve ar birkām , , , , . Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.

2 Responses to Virtuve: Krāsnī cepti kartupeļi

  1. agnese saka:

    mmm… izskatās garšīgi. noteikti pamēģināšu!

  2. Baiba saka:

    šovakara maltīte 🙂 noteikti modificēšu mazliet, bet ideja laba!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s